Boostcamp Event 18 mei 2017

Programma Boostcamp Event 18 mei:

Dagvoorzitter: Ruben Loendersloot (Loendersloot Groep)

Tijd: 10.30 – 17.30 (inclusief lunch en borrel)

 Het programma van het Boostcamp Event bestaat uit de volgende onderdelen: 

Ton Venhoeven zal in zijn keynote vooruitkijken naar de toekomst van stedelijke mobiliteit. In een slimme en mobiele stad draait het niet om individuele technische oplossingen, maar juist om de slimme samenhang tussen systemen en modaliteiten en hoe deze met elkaar interacteren. Het optimaliseren van de afzonderlijke onderdelen van stedelijke mobiliteit zal niet leiden tot een optimale oplossing voor de gehele stad. 

MasterPeace is een wereldwijde organisatie gericht op het mobiliseren van talenten voor een duurzamere en vreedzamere wereld. Aart Bos neemt ons aan de hand van voorbeelden en eigen ervaringen mee in het belang van inclusief denken in het bouwen van duurzame en verbonden steden, waarin ook mobiliteit een belangrijke rol speelt. 

 • Visie op mobiliteit voor de regio Limburg en de stad Roermond; 
 • Themabijeenkomsten (“Boostsessies”) met de beste 6 inzendingen van de challenge, gericht op het verder helpen van de ideeën naar concrete oplossingen; 
 • Stemmen voor de publieksprijs; 
 • Prijsuitreiking aan de winnaars van de jongerenprijs en de publieksprijs; 
 • Prijsuitreiking aan de winnaar van de Mobility & Transport Innovation Challenge (juryprijs); 
 • Borrel met informatiestands.

Meld u nu aan!

 

Samen vernieuwende mobiliteitsideeën verder helpen!

Help jij mee de zes finalisten van de Mobility & Transport Innovation Challenge verder te helpen? En tegelijkertijd te werken aan je netwerk in de mobiliteitswereld? Meld je dan nu aan voor de Boostcamp op 18 mei!

Als bezoeker krijg je een actieve rol bij het verder helpen van de 6 geselecteerde inzendingen. Met elkaar, als vertegenwoordigers uit diverse sectoren en netwerken, komen we zo daadwerkelijk tot oplossingen voor de vraagstukken die spelen in Roermond en uitdagingen in de toekomst van mobiliteit. Met interessante keynotes van onder meer Ton Venhoeven.

Meld u nu aan!

De zes finalisten zijn:

 • Lost Connection: versterken van de verbinding tussen Oost- en West-Roermond met als schakelpunt een hernieuwd, gebruiksvriendelijk ontwerp voor het stationsgebied;

 • Shweeb Bicycle Monorail: een vernieuwende vorm van bovengronds spoorvervoer, maar met een gezonde en duurzame twist

 • Colander: pop-up parkeer- en fietsplatform voor in de stad;

 • Shwung, Lekker Snel door Groen: applicatie die fietsers snel groen geeft bij verkeerslichten;

 • Duurzaam Verbinden: verbinden van belangrijke recreatie-, natuur- en winkelgebieden in de regio Roermond door een slim fietsdeelplan;

 • No Lorry City: No Lorries no Worries: slimme en schone stadsdistributie voor winkels en particulieren.

Het Boostcamp Event is een inspirerende bijeenkomst waarbij de meest kansrijke inzendingen van de Mobility & Transport Innovation Challenge in de spotlights staan. Ook maken we de uiteindelijke winnaar van de Challenge bekend.

 

Locatie: Theaterhotel de Oranjerie, Roermond